Phnom Penh
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
24 Januari 2012 | Cambodja, Phnom-Penh
's Avonds ben ik met Ivan, die naast me zat in het vliegtuig, wezen eten in het meest chique restaurant van de stad. Heerlijk typisch Khmer eten en bovendien gelukt om alles als niet pikante variant te krijgen. Iets wat in Bangkok ook niet helemaal gelukt was.
Wat mij betreft is PP nu al vele malen beter en leuker dan Bangkok. Iets wat zojuist nog even bekrachtigt is doordat de staf van het hostel heeft gezegd dat ik er als 29 uitzie :D !
Vandaag hadden Ivan en ik een druk programma aangezien hij vanavond alweer verder ging reizen. We begonnen met een lekker ontbijtje in het restaurant van de avond tevoren aangezien we dat gratis kregen aangeboden na het diner. Vervolgens naar de Royal Palace en Silver Pagoda (was niet veel bijzonders). Toen naar Tuol Sleng Museum (voormalige gevangenis en martel locatie) waar we met afgrijzen vervuld werden. Ondanks dat het 34 graden was liep ik daar met kippenvel rond. Het was echt vreselijk om te zien wat er tijdens het Pol Pot regime allemaal gebeurt is. Het bezoek aan de Killing Fields later in de middag was minder indrukwekkend dan de foto's uit het museum.
Aangezien nu het Chinese nieuwjaar gevierd wordt, zijn de markten in PP allemaal dicht dus heb ik besloten morgen ook door te reizen. Het viel niet mee om nog een plekje in een bus te bemachtigen omdat iedereen aan het reizen is ivm het nieuwjaar. Morgenmiddag ben ik in Kompong Thom waar ik de volgende dag de ruïnes van Sambor Prei Kuk ga bezoeken. Niet zo indrukwekkend als Angkor Wat maar wel een stuk rustiger.
Mochten jullie je trouwens afvragen waarom ik geen foto's plaats, ik zit al aan mijn max met mijn vorige album. Een workaround is in de maak :) .
Lieve groet,
Sandra
@ Dani: natuurlijk mis ik je! Al is het alleen al omdat ik nu tegen niemand kan zeggen 'best mooi dat Phnom Penh, maar stoffig stadje!'. Hoop dat alles goed gaat met het pootje zodat je de volgende keer weer mee kan.